Klättergrupper för barn och ungdomar

För närvarande har vi renoveringspaus. Nystart för klätterverksamheten blir sannolikt under vårterminen 2024. Antal grupper, träningstider och åldersindelning kommer att pusslas ihop en månad före start. Det går inte att anmäla sig till någon specifik grupp än, men däremot kan man göra en allmän intresseanmälan, se nedan. Klätterträningen riktar sig till personer födda 2005-2017. Varje grupp tränar en gång i veckan. Terminen innehåller 14 träningsveckor.

Kostnad
Träningsavgiften är 1400 kr per termin. Medlemsavgift på 150 kr per kalenderår tillkommer (den avgiften går till Svenska Klätterförbundet).

Utrustning
Ta med egna skor till träningen. Om man inte har klätterskor går det bra med gympaskor för inomhusbruk (inga svarta sulor). Vattenflaska behövs också. Klätterselar och annan säkerhetsutrustning lånas ut av klubben.

Anmälan
En allmän intresseanmälan kan göras när som helst under året till: info.klatterklubb@gmail.comAnge barnets namn och födelseår. Då blir ni uppsatt på vår kölista och får längre fram information om kommande klättermöjligheter inklusive tillhörande anmälningstider. Vi har kö till verksamheten och tar in nya deltagare enligt turordning.

Prova-på
Vi kan tyvärr inte tillämpa prova-på i ordinarie träningsgrupper. Men istället ordnar vi ibland separata prova-på-lektioner alternativt en avgränsad klätterskola på två eller tre träningspass under något skollov. Information om sådana prova-på-tillfällen skickas till dem som står med på klubbens kölista.

Barn som klättrar på klubbens klättervägg
Uppvärmning på träningsmatta