Utveckla dina klätterkunskaper

Vår klubb kan tillhandahålla både topprepskurs och ledkurs för dem som vill ta Grönt respektive Rött kort.

Topprepskurs för Grönt kort

Kursen följer normen från Svenska Klätterförbundet och hålls av en auktoriserad klätterinstruktör. Under kursen läggs fokus på säkringsteknik och säkerhetskunskap, men man får också lära sig grundläggande klätterteknik. Om man uppvisar godkänd säkringsteknik/säkerhetskunskaper vid kursens slut får man ett Grönt kort. Kursen består av tre tillfällen och hålls på klubbens inomhusklättervägg.

Målgrupp
För att delta måste du ha fyllt 18 år. Kursen vänder sig till dig som vill börja klättra på egen hand eller till dig som är klätterförälder och vill lära dig repsäkra ditt barn. Tonåringar som går i våra klättergrupper under terminstid får denna topprepskurs långsiktigt inflätad i sin klätterträning.

Anmälan och datum
Intresseanmälan görs till 
info.klatterklubb@gmail.com. Kursen genomförs när det finns 2-4 deltagare. Datum för kursen bestäms utifrån önskemål från dem som anmält intresse för att delta.

Kursupplägg (exempel)
Dag 1: Tisdag kl 18.30-20.30
Dag 2: Torsdag kl 18.30-20.30
Dag 3: Lördag kl 13.00-15.00

Kursinnehåll
Dag 1:
Genomgång av utrustning, åttaknut, säkringsteknik, kommandon, kamratkontroll. Därefter klättring med fokus på att praktiskt öva säkringsteknik och kamratkontroll.
Dag 2:
Repetition av fakta från dag 1. Därefter klättring med fokus på att praktiskt öva säkringsteknik 
och kamratkontroll. Dessutom lär vi ut grundläggande klätterteknik.
Dag 3:
Examination för Grönt kort. Examinationen består av ett skriftligt, teoretiskt prov samt ett praktiskt prov. Det blir samtidigt också en hel del kul repklättring.

Utrustning
Lån av klätterutrustning (rep, sele, repbroms, karbin) ingår i kursen. Vi har dock inte klätterskor att låna ut, så ni måste ta med egna klätterskor eller gympaskor för inomhusbruk (inga svarta sulor).

Kostnad
Kursen kostar 1100 kr per person.

Ledkurs för Rött kort

Du kan också gå ledkurs för att ta Rött kort. Kontakta oss för mer information.